EN ANNERLEDES NASJONALDAG

Som mange sikkert har fått med seg, har vi nå hatt to fantastiske dager i Sumpen nå. Eneste offisielle redneck 17.mai feiring gikk helt knirkefritt, og det var mye folk med. Sola skinte begge dagene, og alle var i strålende humør. Vi reiste ned like etter jobben på onsdag, med vogna pakka med god mat og drikkevarer som magen min tåler. Fikk parkert veldig greit, og holdt av plass til en ekstra bobil, for muttern og fattern kom litt seinere.

Onsdagen gikk jo sin gang. Flere griller sto fremme, og bålpannene ble tent opp når sola gikk ned. Hønekokeren var fylt opp av brannvesenet. Kirsten holdt liv i oss fra scenen, så det ble dansing og moro til litt ut på kvelden. Og vi hadde besøk av to artige trøndere som trylla og showa innimellom, det var tøft. Doc fikk et stilig barskap av dem to, en stubbe med plass til ei Jack oppi. Ut i de sene nattetimer satt vi i saloon for litt kvalitetsjuging, men på denne tida ble gjengen tynna ut fordi folk begynte å bli trøtte. 

Selveste 17.mai kom endelig, og vi hadde egg og bacon til frokost. Satt ei stund og slappa av før vi fikk beskjed om å gå i tog, da fant muttern frem bunadene våre. Det finnes ikke noe kleskoder i Sumpen, vi ville ha på bunader fordi det sikkert aldri har vært bunad i Sumpen før. Toget ble leda av ene trønderen på gitar, og Doc med flagget. Musikken i toget varierte fra nasjonalsangen til Sukiyaki, vi fikk høre begynnelsen på mange sanger, og noen prøvde å synge med. Toget starta ved den nye hengebroa, alle måtte over den og tilbake, før ferden fortsatte bak der syklinga vanligvis foregår under OL. Vi stoppa der borte for gruppebilde, og vandra tilbake til sceneområde. 

Det gikk ikke lange tida før bunadene gikk av da, med steikende sol og mat på gang, var det greit med shorts igjen. Vi satt en hel gjeng ved vogna vår og bobilen til muttern og fattern når vi spiste, og etterpå kom det enda flere bort etterhvert. De to trønderne spilte musikk for oss og trylla litt, er jo aldri feil med litt show og tøys da. Det var rett og slett helt nydelig, med det været og masse glade mennesker, og noe moro i glasset. 

Ut på ettermiddagen var Kirsten tilbake på scenen, og det ble igjen dansing. Doc fikk tak i en gitar og ble med på showet, gikk rundt både fremfor og på scenen og lata som han kunne spille. I pausen til Kirsten var trønderne tilbake med trylling og triks, og Doc måtte opp på scenen. Han trakk et kort og måtte ved hjelp av håndvisp spre tankene ut til publikum, så skulle vi gjette kortet. Jaggu ble det riktig, og uttrykket til Doc var priceless! Men det Doc og Frode gjorde skremte jo hele gjengen, dem la en røykgranat under scenen når Kirsten sang. Alle trodde anlegget hadde tatt fyr, så musikken stoppa, men spøken ble likevel godt mottatt etterpå.

Litt seinere samla vi oss ved bålpanna og fortsatte festen med litt lavere musikk. Flere av oss gikk etterhvert tomme for drikke, med det var null problem, for dem som hadde mer delte villig. Er jo viktig at alle som fortsatt var våken skulle ha det like moro. 

Dagen i dag har vært helt grei egentlig, bare litt kjedelig å si adjø og reise fra Sumpen. Men nå satte vi kursen på jakt etter en campingplass, for hjem gidder vi ikke reise i dag. Skal bli godt med en dusj og litt avslapping nå kjenner eg.

10 thoughts on “EN ANNERLEDES NASJONALDAG

  1. Takk for trivelig lag🇳🇴❤️Synd jeg måte hjem på 17😢men sånn er det med jobben🌸Synes det var utrolig at så mange valgte å feire 17 mai i sumpen🇳🇴🎂😘

  2. Hei. Hva er forskjellen på forente rednecks og norsk rednecks forening? Har spurt mange og de sier det er det samme men dere har jo forskjellig logo… Mvh Kristin

  3. Kristin vardenes: Vi i Forente Rednecks tar ikke betalt for medlemsskap 😉 Og nei det er ikke helt det samme, vi har litt andre prioriteringer 😉

  4. Tusen hjertelig takk for at vi fikk komme til Sumpen, og tusen takk for den varme mottakelsen, og den kjempefine stemningen. Mvh en trønder med penger i hatten:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top