HAGEFEST 2018 – Helt overveldende!

Onsdag

De første gjestene ankom campen, de fikk plassert seg raskt. Foreldrene til Dask kom også da, og ikke lenge bak var Anne og Rype, og Trond. Campen var forresten på en gammel skole like over veien her, Linda og Keth som bor der er helt fantastiske som stiller med hagen til rådighet som campingplass. Dugnadsgjengen fikk grillmat på de hjemmesnekra benkene vi hadde laga, og Sonja fikk lov å lage bordskilt til gjengen. 

Torsdag

Det gikk ikke lange tida før skoleplassen var helt full av campingvogner, bobiler, busser, telt og andre rariteter å sove i. Barndomsvenninna mi Veronica ankom på morgenen sammen med sin andre halvdel og en kamerat. Hun er frisør, og det var flere på campen som trengte klipp, så det var jo bare supert. Hun fikk forresten nytt slagord på campen; Eg har vips, eg har vaps, eg har kappa, eg har saks.

Stemningen øker og loddsalget er i full gang, det strømmer inn flere gevinster fra gjester og boder. Ja for vi hadde flere salgsboder på plass selvsagt. Forente Rednecks Norge stilte opp med T-skjorter, capser og mye annet morsomt. Kari og Torfinn hadde med resten av butikken som dem har solgt, det var mye fint i Old Timers, ja altså sånn som folk faktisk gikk kledd i på 1800 tallet. 

Ellers var jo Rypes Redneck Cafe på plass. Denne gang hadde han også mye godt for salg. Burgere, pølse og potetstappe, pølsegryte, sveler, pytt i panne med egg og brød, kaffe og brus. 

Fredag

Dagen starta så klart med frokost hos Rype, da kvikner man godt til og kan ta fatt på dagens gjøremål. Etter ei stund var jo dassene på vei. Først ble det plassert en på campen, og så skulle to plasseres i hagen vår. Da var kranbilsjåføren uheldig med en kabel som hang litt lavt, ja strømmen gikk over hele strekningen. Med rundt 300 gjester og Hilljacks på vei, til en hagefestival til inntekt for kreftrammede barn, da er det lurt å ha strøm. Naboen Linda tok affære og ringte etter hjelp, dermed kom Infratek og fiksa så vi kunne fortsette festlighetene. 

Nå har vi enda ikke hatt en hagefest uten strømproblemer. Første året måtte noen kjøre til Kløfta og kjøpe mer bensin til aggregatet midt i ene settet til Steff Nevers, og andre året fikk en i Hilljacks en karamell pluss en ødelagt mikser pga jordfeil. Så en påkjørt kabel er ikke noe å sutre for vel?

Røde Kors stiller seg opp på campen med flere vakter, og dem har forresten gjort en god jobb her. Når vi samla inn til Superselma ville dem stå her på dugnad, noe vi setter veldig pris på. Vaktene våre har også ringt lensmannen og invitert han til å patruljere her litt, gjerne spasere en runde på campen også. At politiet er synlig er jo bare bra for husefreden. 

Etterhvert kom Trond for å tatovere gjestene. Han hadde lagd noen faste stensiler til en meget fin pris, og donerte over halvparten til Superselma. Madammen hans Kristine var en fantastisk effektiv assistent. 

Men nå begynner vi å få problemer med overfylt camp, det kom mange fler med rullestove enn vi hadde regna med. Det endte med at flere naboer stilte eiendommene sine til rådighet, og busslommer og andre mulige steder ble brukt. Vi fikk løst det problemet greit. 

Så kommer Hilljacks på scenen. Dem hadde et forrykende show med utrolig god musikk, og det resulterte i en svær fanskare fremfor scenen. Her blir eg bare målløs, for denne gjengen leverer topp kvalitet alltid!

Lørdag

Også denne dagen starta med Rypes frokost, det er jo koselig når mange fra campen samler seg i hagen til frokost og prater. Det er også noen som har gått rundt og rydda på morgenene, uten at eg helt har fått med meg hvem. Tusen takk for det!

Ellers kan eg si vi var stup trøtte lørdagen, så eg fikk grei beskjed om å delegere litt mer. Da gikk eg inn i garasjen og fikk meg en tattoo av Trond, han har tatovert meg før, og eg vet han er flink, så det var null stress. 

Veronica tok seg av å selge ruter til hønebingoen, mens noen andre ruta opp gulvet der. Det eneste eg gjorde var å finne fem bokser med mais for å få dem til å drite. Den som eier ruta første høne driter i, har vunnet, i år var det forundringspakke med mye flott oppi.

Litt seinere kom Jim Stirling med sin salgsbod, og han hadde jaggu lagd hatt til meg, den matcha kjolen min helt perfekt. Og rundt samme tida kom Hugsten fra serien Wunderland. Vi inviterte han og Jon Arild enkelt og greit fordi det er to bedagelige typer med god musikksmak, og vi har vært på raggen med dem før. Nå passa det bare for Hugsten, så han tok meg og søstera mi Monica med på en liten ragg. 

Loddtrekningen gikk greit for seg, med noen innslag av Sukiaki av Doc så klart. Vinnere står på arrangementet på fb. 

Deretter var det Steff Nevers sin tur på scenen. Denne mannen og bandet er helt rå, knallflinke, og eg og Doc med flere endte på scenen på dansing. Her og blir eg litt tom for ord, begge banda har spilt i hagen vår før, og vi har vært på mange konserter med de, men vi har aldri hørt en sur tone!

Søndag

Campen på skolen måtte tømmes til kl 14, for der skulle det være St.Hans feiring for bygdelaget. Men dette var faktisk null problemer, alle var greie og hjelpsomme, folk hadde plukka søppel og rydda plassene sine. Deretter kunne hagen ryddes, her også med god hjelp, så foreldre og søster fra vest kunne parkere der. Spørs jo litt hvor trangt det blir med Monica sitt vogntog, mini og poletta, men det gikk med nød og neppe. 

Når vi tok en liten evaluering, kom vi til at det har vært 303 mennesker i hagen denne helga. Summen til Superselma har mangedobla seg siden i fjor og etter siste utgifter er trukket endte vi på hele 

40 000 kr til Superselma!

Er ikke det bare dritbra??? Vi har grått mange gledestårer denne helga.

Så vil vi takke samarbeidspartnere, aktører og folk ellers som har bidratt til at denne festen faktisk har blitt mulig:

Dugnadsgjengen (dere vet hvem dere er)

Vaktene

Røde Kors

Politiet

Jane med hønene til bingoen

Røhneselmer Lillestrøm for en Ford Mustang

Plantasjen

Countryfestivalen Skjåk

Forente Rednecks Norge

TireShop

Superselma

Gjester, venner og familie som bidro med gevinster og hjelp

Fotograf Arild Karlsen

Tatovør Trond Monsen og Kristine

Jim Stirling

Kari og Torfinn

Rypes Redneck Cafe / Redneckarrangement 

Infratek som var rask på labben når strømmen gikk

Akershus utleie

Johnny Sætre for scenerigging

Gdesign

 

 

Bildedryss (i tilfeldig rekkefølge) fra helga, fotograf Arild Karlsen 

 

Og takk til vår kjære fotograf Arild Karlsen!

 

 

26 thoughts on “HAGEFEST 2018 – Helt overveldende!

 1. Gratulerer med vel overstått . 40 tusen er jo helt fantastisk . Masse fine bilder etter en vellykket helg . Mye blide mennesker som koser seg , det liker jeg og se . Respekt for dere som lager i stand noe så flott som super selma

 2. Tusen takk for fantastisk mye Morro gjennom flere dager😎🤣😂og for alt dere får til. Fantastiske mennesker🤗😎😘

 3. Hei 👋👋 Vil gjerne takke for oss og si at vi stor kosa oss på denne utrolige flotte festen deres med Knall bra musikk Gode burgere fra Rype etc… Jeg var uheldig og har funnet ut i ettertid at det var matforgiftning fra Hotellet lørdag morgen 😔 Vi gikk glipp av mye pga av det. Tusen takk til mega koselige og dyktige folk som tok så godt vare på meg i Et par timer i Røde Kors teltet 🍀
  Dere er Unike og takk for alt dere gjorde for at vi skulle få en bra helg , ingen over og ingen under ❣❣🤠
  Og å få møte så mange kun blide og hyggelige folk samlet på ett brett, gjør inntrykk på en..
  Klem fra Lillebror og Lisbeth ⚘⚘

 4. Lisbeth Marie Lone: Huff matforgiftning hørtes ikke godt ut nei.. Men bra dere fikk kosa dere litt da 😉 Vi har selv kosa oss maks, men nå trenger vi ferie, hehe 😉

 5. Super innsats dette er imponerende. Håper dette gir dere inspirasjon til å fortsette den flotte jobben for en meget god sak. Tusen takk vh en ganske rørt Hans

 6. Fantastisk innsats og for en flott gave til Superselma-prosjektet. Det er jo bare helt strålende. 👏💕

 7. Så gøy da:) Kjempe kule bilder, å fyttigrisen for en sum på bare en helg? dere er jammen flinke til å arrangere slike innsamlinger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top