KAN DERE SLUTTE MED DETTE???

Selv om eg ikke har mer en vel 4 mil tur retur jobb, så er eg nesten daglig vitne til nestenulykker på veien. Det har også vært en del tilfeller hvor eg selv har måttet svinge unna, bråbremse, eller faktisk gi gass, for å unngå å bli dulta borti av andre bilister. Det skremmer meg hvor uforsiktige enkelte er, og ja det hender faktisk det er de samme bilene som driver på sånn flere ganger.

Ett eksempel; en dag på vei til jobb lå eg i venstre fil, det var en bil i høyre, og langt frem til neste bil. Eg ville forbi den i høyre fordi han ikke klarte å holde jevn fart, vingla en del, og generelt lå langt under fartsgrensa. Da vi lå side om side begynte bilen i høyre fil å styre over i venstre, mot min bil. Først bremsa eg ned og fløyta, da løfta han blikket og så på meg som om eg skulle vært bigfoot eller noe sånt. Når eg prøvde igjen å komme forbi så eg igjen inn i bilen til høyre. Sjåføren, en mann kanskje i 30 årene, satt med tryne godt ned i en mobil tlf, og hadde et lite barn i barnesete baki. Bilen kom igjen over i venstre fil, og eg fløyta igjen samtidig som eg ga gass. Det eg da så i bakspeilet var at sjåføren viste meg fingeren, med den hånda han holdt tlf i! 

Om du noen gang har stått i køer på motorveien, har du nok sett dette fenomenet. Folk som sitter og blar gjennom fb bak rattet, sender mld og snapp, ja noen spiller til og med spill på tlf mens dem kjører bil! Eg fatter ikke at folk tør! Joda, vi har også sett de som barberer seg, leser avisa, plukker nesa, sminker seg, ja det er mye rart folk gjør i kø, men det verste er faktisk tlf. Den tar absolutt all fokus bort fra veien. 

Jepp, slike hendelser ser man daglig. Folk som nesten kjører i andre biler fordi dem sitter med nesa nedi en tlf. Eg har selv lagt ut snapper flere ganger hvor eg ber folk la vær å bruke tlf når den kjører, men det har tydeligvis null hensikt. Mange av dem som faktisk har sett disse storyene mine, fortsetter å snappe bak rattet. Det kan eg bare si med en gang, DET ER IKKE KULT! 

Derfor ber eg alle våre venner, lesere, følgere, kan dere spre budskapet om å IKKE BRUKE TLF når man kjører bil? Vi har ingen å miste!

 

 

#mobilbruk #bil #trafikk #fare

12 thoughts on “KAN DERE SLUTTE MED DETTE???

  1. Er så enig med deg. Hadde selv 12 mil tur retur jobb i flere år, gemalen har det enda. Har ikke tall på hvor mye som kunne ha skjedd, og at det oftest går bra fordi den møtende reagerer! Tanken om at «det skjer ikke meg» sitter nok godt grodd hos enkelte, å ja – ser det på snap selv også selv om jeg også har delt min mening der inne som deg.. Det er ikke kult, helt enig som sakt ツ

  2. Godt og viktig innlegg, flott, vi har ingen å miste<3 det er ikke kult å være dø fordi «noen» måtte bare oppdatere seg på sosiale medier... eller no...

  3. Eg har delt dette innlegget no 😉 Eg leser bloggen deres daglig de dagene eg har tid og eg digger deg og Doc. 😉 Dere er ett veldig fint par og synd at dere ikke ska være med i den sesongen som kommer på tv av norsk redneck. 😎 Klem fra pizzabudet på Ågotnes. 😜

  4. Folk gidder ikke å gjøre noe annet enn å tenke på seg selv i trafikken . Ett veldig bra og godt skrevet innlegg . At folk gjør ting mens de kjører bil liker jeg ikke . Setter andre i fare . Er det viktig å gjøre andre ting mens man kjører så bør de finne seg ett tog eller en buss og gjøre det på i stedet. Mere trygt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top