5 slanketips for late mennesker!

God kveld i stugu! Dere har vel fått med dere i flere innlegg nå at eg har planer om en vektreduksjon, hvis ikke kan dere jo lese litt om det HER. I den anledning tenkte eg nå altså å oppdatere dere litt. Regner med det finnes flere som meg, som har et sterkt brennende ønske om å gjøre noe fornuftig med kroppen, men har en viljestyrke lik et overvektig dovendyr. Dørstokkmila er ikke bare ei mil for sånne som oss, den er et høyt fjell i tillegg. 

Jepp, sånne som oss, vi kan ikke bare kaste oss ut i livsstilsendring, med trening fem dager i uka og helomvendt kosthold. Vi må faktisk ta ting i eget tempo, for vi er nemlig treige, late, slitne, godtesjuke og litt for glad i god mat. Ja eg sa det rett ut, for det er jo nettopp det vi er. Første steg når man skal gjøre noe med kroppen er jo å innse akkurat det. Så hva kan da vi gjøre for å føle oss litt sunnere da? Det har ikke eg fasiten på, men eg kan dele mine enkle triks, så kan dere selv avgjøre om det er bra greier.

  1. Mindre fett/saus

Det burde være såre enkelt å ha litt mindre saus på middagen. Unngå å smelte smør til potetene, lag heller en mager saus. Om du absolutt må ha det kan du i det minste begrense mengden. 

  1. Mindre karbohydrater

Eg vet eg alltid har sagt at karbohydrater ikke skal telles, men spises. Nå kryper eg litt til korset, men ikke hele veien. Eg teller ikke en eneste karbohydrat, men eg kutter ned på ting eg vet inneholder mye av dette. Poteter, pasta, ja eg gidder ikke ramse opp, dere vet sikkert hva som eg rikt på karbo. Eg personlig kan fint bytte ut ene poteta med blomkål til middag, finn din favorittgrønnsak og bruk den. 

  1. Kutt ned snop, potetgull og brus

Det er ingen hemmelighet at dette legger seg på sidene! Keen på snacks? Spis popcorn, det er tilnærma sunt. Snopesyk? Knekkebrød med nugatti. Tørst? Drikk saft. 

  1. Mosjon

Nei, her velger eg å ikke skrive trening. Begynner du plutselig å trene heftig går du fort lei, glem det. Gå noen rusleturer i uka, to-tre turer. Øk gjerne fart og distanse litt og litt. Er det kjedelig å gå tur? Finn en turkompis. Kanskje du har en sykkel? Ta bare noen små korte koseturer, all mosjon er bedre enn sofa for kroppen. 

  1. Livsglede

Det viktigste med alle disse punktene er at det ikke overskygger livsgleden din, du skal fortsatt kose deg. Bare tenk at om du bare er bittelitt forsiktig får du faktisk enda bedre livsglede ved å følge disse punktene. 

Disse fem punktene funker faktisk for meg, i alle fall noen dager da. Som i går når eg egentlig skulle gå tur, endte eg opp med å heller ta en ekstra porsjon middag, da funka det jo ikke. Men i dag da eg tenkte å bake, fikk eg heller med naboen på tur med bikkjene. Vi gikk ikke fort, men litt lenger enn vanlig. Det er både sosialt og fornuftig, og faktisk ganske koselig. 

Litt bilder fra dagens tur, ser det ikke koselig ut?

 

 

 

4 thoughts on “5 slanketips for late mennesker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top