Drit i å jobbe!

Nå har det nylig vært flere saker i media hvor det skrives om arbeidsgivere som gir bonus til ansatte som ikke bruker sykedagene sine. Joda, det kan sikkert funke på de som bare er litt trøtt eller har vondt i viljen, men man kan jo spørre seg hvor rettferdig denne bonusen egentlig er.

Ordningen fungerer slik at alle ansatte starter året med samme sum i bonus, og for hver sykedag mister man litt, og er man opp syk mer enn et visst antall dager får man ikke bonus i hele tatt. 

Da spør eg meg, holder det for disse arbeidsgiverne at ansatte bare møter opp? Er det nok å bare sitte ved kaffebordet på jobben hele dagen for å få denne bonusen? Og skal man dra på jobb om man har vært uheldig og blitt smitta med influensa? Eg har jobba mange forskjellige steder, så eksemplene eg kommer med nå er ikke nødvendigvis fra nåværende jobb, bare for å ha sagt det.

En del av de som aldri er borte (Merk deg at eg sier ikke alle) er gjerne ikke nødvendigvis de som gjør mest selv om de alltid møter opp. Noen har for vane å sitte med kaffe’n i gjerne en time før de begynner å gjøre noe, noen tar ekstra og lengre pauser, mens noen jobber fryktelig treigt. Så har man andre, som gjerne har barn, kroniske sykdommer, eller andre årsaker til å bli hjemme av og til, eg har inntrykk av at det er de som jobber hardest når de er på jobb.

Sliten, men står på uansett!

Selv sliter eg med hjertefeil og crohns, likevel har eg hos alle mine arbeidsgivere hatt minst like gode produksjonstall på årsbasis som flere av de som aldri er borte. Blir det da riktig at de som er født med flaks skal få bonus, mens andre som kanskje gir dobbel innsats ikke får en dritt?

Min nåværende arbeidsgiver har IKKE denne ordningen, men la oss forestille oss om eg hadde jobba for noen som hadde denne ordningen. I dette gitte scenarioet måtte eg ha dratt direkte fra hjerteoperasjon til jobben i fjor for å ikke miste bonus. Eg kom tilbake etter bare halve sykemeldinga – det hadde eg mista bonusen på. I tillegg er eg på Ahus en dag hver sjette uke for å få medisin intravenøst for å i hele tatt klare å jobbe mest mulig, det kunne eg også bare slutta med om eg skulle hatt bonus.

Konklusjon er vel at hadde arbeidsgiveren min hatt denne ordningen vil eg tro at både eg og de av mine kolleger med kroniske sykdommer, yrkesskader, barn osv hadde garantert gitt mindre innsats på jobben, for innsats har vel ikke noe å si så lenge man bare møter opp?

 

Det er selvsagt lov å dele innlegget.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

10 thoughts on “Drit i å jobbe!

  1. Berre ein tanke… er bonus ein del av lønna? Eg har aldri hatt ein jobb der ein får bonuser so eg sjøner kanskje ikkje greia. Men har alltid hatt ei kontrakt festa lønn som eg styrer økonomien etter. Og den får eg såvidt eg forstår om eg er sjuk ein dag eller på jobb. Kanskje enklere da? 😉

    1. Uansett hvordan ordningen fungerer skal en evt bonus alltid regnes utenom lønn. Ene firma media har skrevet om har 24000 kr i bonus. En sykedag gir trekk på 2000 kr, så om man er borte til sammen 12 dager får man ikke bonus, mens om man ikke har fravær får man 24000 utbetalt etter endt år, i tillegg til lønn.

  2. Og for en kjempesmart tanke av arbeidsgiver å hanke inn halvsjuke folk på jobb sånn at de kan smitte resten av staben. DA går nok produksjontallene til værs, tenker jeg. Av 50 ansatte sitter 30 med feber, snørr osv ved pulten sin og trøkker paracet og snorter snørr. KJEMPEIDÉ !!! Arbeidsinnsatsen og tallene ved årets slutt er vel definitivt det som bør telles opp ved årsregnskapet, ja. Er så enig med poenget ditt

    1. Ja ikke sant! Eg har kolleger som er stolt over å ha dratt på jobb med feber og snørr, før pandemien vel å merke, de er stolt og tror de er så flinke siden de klarer å jobbe selv om de er syke 😅

  3. Og jeg lurer litt på alle de som kan ha hjemmekontor, de vil jo “aldri” få registrert fravær. De tar jo bare “hjemmekontor” når dem egentlig skulle hatt sjukedag…?

  4. Det er feil av arbeidsgiver å bruke fravær av fravær som trigger for bonus, ja. Men ikke sett folk opp mot hverandre ved å si at mange som alltid er på jobb bruker timesvis ved kaffemaskinene og at de som har utfordringer hjemme er de som jobber best. Gå heller etter arbeidsgiver. Alle eller ingen.

    1. For det første; nå gjelder ikke dette min arbeidsgiver. For det andre; mange betyr ikke alle. Eg skriver ut fra egen erfaring, og det man ofte ser er at de mest pliktoppfyllende på oppmøte ikke nødvendigvis er de flittigste i driften. Derfor blir det feil å sette en slik bonus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top