Er mensen egentlig så dyrt?

Har de siste dagene lagt merke til at det pågår en debatt om hvor vidt staten bør senke moms på tamponger og bind. Disse produktene er jo faktisk en livsnødvendighet for 50% av befolkningen, for ellers må vi faktisk holde oss hjemme på do ca ei uke hver mnd. Eg kan forstå hvorfor mange vil ha dette billigere, men samtidig må vi se på priser og gjennomsnittlige utgifter på disse produktene.

Må ha det, bare må ha det!

La oss si det går to pakker tamponger à ca 20 kr og en pakke bind à ca 30 kr på en periode, man har 12 perioder i året. Prisene er hentet fra blant annet Meny, og innpå HER er det fine priser. Altså 24 pk tamponger og 12 pakker bind. Dette koster ca 840 kr i året. Handler man da på Kiwi og bruker bleieavtalen får man hver fjerde pakke gratis, og er nede i ca 630 kr i (hold deg fast) ÅRET. Altså gjennomsnittlig går det hele 52,50 kr i mnd, og har man ikke råd til dette, da bør man vurdere å melde seg på luksusfellen.

Joda noen har mer enn andre, og for de helt spesielle tilfellene kan man oppsøke en gynekolog/spesialist som sjekker hvorfor det er sånn, og faktisk få behandling. Dette måtte eg selv gjøre i min ungdom, og vet at det funker, bare å be fastlegen sende henvisning. Men er det da riktig at det skal tas fra statsbudsjettet og senke moms på alle disse produktene for noen enkelttilfeller? Nei. Det er så mye annet som heller kan og bør prioriteres innen helse før dette!

Nei, har du sett..?

Dere som slipper å bruke briller og linser f.eks, tenker dere noen gang over det faktum at dere bare går rundt og ser helt gratis? Eg må faktisk ut med minimum 3000 kr i året for synstest og briller, er det rettferdig? Eg er nærsynt med forskjellig styrke, har skeive hornhinner og skjult skjeling, og da koster det så pass med briller. Dette er en minst like stor livsnødvendighet som mensprodukter.

Og ikke minst tannlege. Samme hvor mye man pusser, skiller og renser, så må man innom tannlegen av og til. Noen får tannsykdommer, mens andre har faktisk gener for dårligere tenner. Det koster pr i dag 500-1000 kr bare for å smile til en tannlege, og mye mer for å fikse noe.

Hadde det ikke vært bedre å få øyne og tenner som en faktisk del av kroppen i statskassa, før vi maser om 52,50 for mensen?

6 thoughts on “Er mensen egentlig så dyrt?

 1. Det er faktisk dyrt når man faktisk er avhengig av å bruke nattbind som koster 37kr gange 4 i løpet av 5 dager tolv ganger i året. Lett for dem som kan bare stappe en tampong opp for 10kr enn dem som må bruke 37kr på 1 pakke

  1. Eg forklarte i innlegget at det finnes enkelttilfeller som har det verre, og at det faktisk finnes behandling, og hvor du får det. Dette har eg selv vært gjennom. Vi kan ikke senke momsen for at noen få mennesker blør mer enn andre, og la det gå ut over andre ting som er mye dyrere og minst like nødvendig.

 2. Oioioi. Nånterger du på deg noen. Men kanskje ikke så mange i det segmenteet mennesker som leser bloggen din. Helt enig mtp det som hviler på nesa, sjøl kjøpte jeg BILLIGE briller denne gangen, gikk på en rundt 3 lapper, hvorav sliping av glassa var dyrest.
  Tannlege tør jeg ikke tenke på engang, bare det koster penger jeg ikke har.

  Leter man finner man mange produkter det er fælt at staten skor seg på. Selv finner jeg det mer for jævlig at staten ikke gir medisin til feks kreftpasienter fordi “den er for dyr”… Trolig billigere å gi medisin som virker, enn å drive på med seigpinende behandling som uansett ikke er gratis læll… Men ser ikke mange som demonstrerer for det.

  God bedring med magen.

 3. Ufattelig dyrt og være kvinne i mensen, jeg fant ut dersom du har butikken “Normal“ så er det mye billigere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top