Kardemommeloven – en glemt skatt?

Mange har nå fått med seg diskusjonen som pågår mellom flere av de største bloggerne vi har i Norge. Det gjelder jo da at Kristin Gjeldsvik, som har blitt kjent gjennom å være med på Paradise Hotell, mener hun har rett til å rakke ned på alle som gjør kosmetiske inngrep og deler det i sosiale medier. Poengene hennes er for så vidt gode, det er ikke lurt å dele for mye sånt når jobben din er å påvirke mennesker.

(Bilde lånt av Nettavisen)

Kristin kom med en tordentale på Vixen hvor hun mottok pris av samme jury som ga Sophie Elise AS pris etter hun hadde delt rumpeoperasjon på TV2. Mange lurer på om dette bare er pr stunts pga det faktum at Gjeldsvik alltid får mye mer klikk etter en slik mediestorm. Det å ta i mot en pris fra samme jury som ga en «kroppspresser» pris, viser at prisen er minst like viktig som budskapet. Hadde hun takka nei til den prisen hadde poenget blitt større.

Hun har også tidligere sagt at hun står for alt hun gjør, og at hun tar bare de som på en eller annen måte påvirker til kroppspress. I en podcast episode fra januar gjorde hun selv narr av menn med liten penis, så det beviser dobbeltmoral. Denne episoden har hun nå sletta, hvilket betyr at hun da ikke står for det hun sier. Og i tillegg det at hun ble kjent gjennom et TV program som er basert på kropp og det å vise hud, hvor de fleste jenter har fiksa på utseende, viser ikke dette bare dobbeltmoral? Ikke godt å si, men poengene hennes kommer dessverre ikke så godt frem på denne måten.

Vi selv er nok heller ikke perfekt, vi gjør mye rart til tider, men vi kan vel si vi stiller oss bak hovedpoenget til Kristin Gjeldsvik, som er at det er for mye kroppsfokus. Det at mange bloggere fronter alt for mye skjønnhet som skaper kroppspress finnes det ikke tvil om.

Veldig mange har normalisert dette med silikon, fillers, botox, Restylane osv, og det er synlig enten man skriver om det eller ei. Uansett om en velger å ikke dele det i tekst, kommer det tydelig frem på bildene. Det er nettopp disse bildene barn og unge ser på, det er dette utseende de ser opp til, og akkurat slik de selv vil se ut. Da blir det ekstra dumt når flere bloggere, som tidligere har gjort kosmetiske inngrep, kaster seg på og skal være enig. Når man står med implantater her og der, og lepper større enn nebbet til Donald Duck, og forteller andre hvor dumt det er å dele om nettopp dette, da blir det ikke troverdig.

Det at bloggere går til angrep på hverandre gang på gang for å ha gjort akkurat det samme, det blir litt dumt. Eneste som skjer er at alle involverte får mye mer publisitet og klikk, hvilket igjen gir penger i kassen, samt at unge lærer at det er greit å gå til angrep på hverandre.


Lurer på når toppbloggere skal innse at mange barn og unge ser på de som guder? At mange barn og unge vil bli som toppbloggerne? At de både vil se ut som de og oppføre seg som de? Hvor blir det av de sunne forbildene? At når de går til angrep på en bloggerbedrift ser det ut som drittslenging mot en enkel blogger? Tenk så fint det hadde vært om flere normale, vanlige, sunne mennesker kunne fronte sine saker uten å angripe andre fordi de «gjør feil». Så folkens, bloggere, Youtuber, influensere, vær den beste utgaven av deg selv, hold det ekte og ærlig, og ikke leit etter feil hos andre. Og ikke minst, husk kardemommeloven;

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

4 thoughts on “Kardemommeloven – en glemt skatt?

  1. Kardemomme by er et diktatur, der politimester Bastian er diktator.
    Han er både lovgivende, utførende og dømmende myndighet, og det er definisjonen på en diktator og et diktatur. Kanskje ikke Kardemommeby bør være idealet heller, men jeg skjønner hva du mener, og du har selvfølgelig rett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top