Sparetipsene du ikke får i banken!

Eg kom for seint på jobb i dag, for i går brukte Doc bilen og han hadde lagt nøkkelen i ei lomme så eg måtte leite. Vurderte å vekke han med et ordentlig brak, men skulle husfreden bevares ut dagen var det best å la vær. Etter jobb og middag har eg ikke gjort annet enn å strikke, så i dag tenkte eg å heller dele hva vi har begynt å gjøre for å spare nå som alt annet enn lønna stiger.

Dagens glade; Tassen har roa ned masingen og er godgutt igjen!

1. De aller fleste matbutikker har nå rigga til ei datohylle. Her legges varer som går ut pr dags dato eller innen kort tid. Noen steder gir 50% rabatt, andre 40% eller 30%. Sjekk hylla og lag ukesmeny ut fra det du finner der.

2. Mange har skaffa seg Coop appen hvor man «tjener» på å handle, og man får kuponger med både redusert pris og gratis varer. Men visste du at Meny også har sånn app med kuponger? Trumf er også en grei sparemetode. Registrer deg på disse appene og bruk de for alt de er verdt.

3. Du kan handle eller evt dra på trening på vei hjem fra jobb. Drar du først hjem, for så å dra ut igjen etterpå går det mer drivstoff. Og ikke ta lange omveier for å unngå bom, diesel kan fort bli dyrere enn omveien nå.

4. Har du dusj på jobb eller trening? Bruk den! Dusjen er noe av det som bruker mest strøm, så der er det faktisk en del å spare. Barn og unge kan vel dusje på skolen etter gym.

5. Trenger du alle abonnementene dine på strømmetjenester og aviser? Sjekk om du kan si opp noen, og heller lån innlogging av andre.

6. Bruk rester i stedet for å kaste de. Ja, eg vet det er møkk kjedelig å spise det samme to dager på rad, men det finnes løsninger. En gryterett kan f.eks rulles inn i tortillalefser og stekes i ovn, eller legges i form med ost på. Kjøttkaker, pølser og poteter kan steikes som pytt i panne. Det meste av kjøttrester kan brukes i wok, salat eller på pizza. Det er bare fantasien som begrenser.

7. Brukt stekeovn til å varme middagen? La den stå åpen når du slår den av etterpå, så får du varmen ut i rommet, og kjølevifta bruker kortere tid på å kjøle ned ovnen. Vinn vinn!

Null problem med en liten bålfest midtvinters!

8. Har du greit med ved? Lag middagen ute! Det meste kan lages på bål, og du slipper bruke strøm på å varme både hus og komfyr. Alle elsker vel å grille? Vi har faktisk vedkomfyr i saloon, og har lagd mange gode måltider der.

9. Dropp noen fester(!), eller evt inviter heller gjengen på øl rundt bålet. Folk tar selv med maten de vil svi på bålet, og egen drikke. Et kubbespill er underholdning nok, man trenger ikke alltid gå ut og blakke seg i en bar vettu.

10. Men skulle ingen av disse rådene funke, og du fortsatt fryser, kan du jo alltids stå i et hjørne, der er det stort sett 90 grader uansett.

 

@docogdask

4 thoughts on “Sparetipsene du ikke får i banken!

  1. Har faktisk følgt de fleste av disse punktene i mange år, men var ikkje klar over at Meny hadde app med kuponger. Går i prosent disken først når eg kommer inn i en butikk, da vet eg hva resten som må handles blir. I går feks, skulle bare ha et brød for hadde rester etter helgen, men fant 2pk med kylling strimler av lårfilet. De ble stekt med tacokrydder, samtidig ble det kokt first price macaroni. 1 porsjon kylling gikk i fryseren, mens idag blir macaronien stekt. Elsker stekt macaroni med div grønsaker og kjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top