Tanker om søppel og babyboom!

Dag to tilbake på jobb gikk helt greit, eneste utfordring var at det er noe møkk å plutselig måtte stå opp tidlig. Da klokka ringte fjerde gang i dag var det nummeret før eg stakk til Sverige på harryhandel, sånn at eg kunne få 14 nye dager i karantene! Kanskje denne HER hadde gjort morgenen bedre? (Eller ikke)

Så fort eg kom meg opp og på jobb gikk det over. Altså mange snakker om babyboom til jul, men eg er stygt redd det heller blir skilsmisser. Du skal være bra nyforelska for å ikke klikke på din kjære etter å ha vært «innelåst» i ei lita stue sammen i to uker! Derfor er eg litt ekstra glad i jobben min om dagen.

Er det alltid fullt hos deg også?

Har også noe mer på hjertet i dag. Hvor ofte er det egentlig normalt å gå ut med bosset (ja søppelet for østlendinger)? Og hvorfor er det alltid fullt selv om du akkurat har tatt det ut? Dette er et mysterium vi aldri har klart å løse, for vi føler vi går ut med boss flere ganger daglig, men vi må likevel bruke makt for å få en melkekork nedi to minutter etterpå.

Ellers har Doc fiksa trappa til kjelleren i dag, det vil si, han har bygd helt ny trapp. Er vel egentlig et under at ingen har falt i den gamle, for alle borda var pill råtne. Trappa ble kjempefin, og eg måtte selvsagt trosse min skrekk for kjelleredderkoppene og teste trappa. Ingen edderkopp ble observert, og trappa holdt virkelig mål. Well done Doc!

2 thoughts on “Tanker om søppel og babyboom!

  1. Hei, varierer litt det der, men kanskje annenhver dag, eller så, vi er også to voksne til vanlig. Da tenker jeg på rest- og mat. Plast kunne vi vel nesten ha gått i ett, hvis vi ikke hadde samlet opp litt. Trodde bare det var bergensere som så boss. Her i nord, bør i Tromsø, sier vi jo og søppel, men også boss, men det er noe litt annet, nemlig støv og rusk og rask som ligger på gulv f.eks. Forresten er det nok bare min generasjon og oppover som bruker det ordet; boss, om det jeg nevnte. Når vi er inne på det, du nevnte ordet fjelge, om å stelle seg, fli seg. Det husker jeg mine foreldre brukte, her i Troms. Altså i riktig gamle dager. Det var ett ord til du så dere bruker på Vestlandet, som har/hadde nøyaktig samme betydning her. At vi har så mye felles dialekt, kommer kanskje av at vi levde ved kysten både på Vestlandet og Nord-norge, og dermed hadde med hverandre å gjøre fra tidenes morgen. Interessante greier. Men ungdommene kjenner jo ikke til dette hvis de ikke har lest/studert, det gamle ordene, mener jeg. Har inntrykk av at dialekter blir mer og mer borte, og utrolig mange engelske ord og uttrykk er like mye og mer brukt enn norsk. Det er litt synd, men folk bestemmer jo sjøl! Ha en fin kveld😷

  2. Jeg bruker plastikk og papp som brensel i ovnen.Matrestene kaster jeg på egen plass i hagen.Det er kun metall jeg må gå med til søppeldunken.Kanskje sjeldent jeg trenger å gå med søpla eller bosset som du kaller det med andre ord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top