Terningkast 2!

Da har vi fått somla oss til å endelig fått sett Skjelvet på kino, men om vi er imponerte er en annen sak. Vi valgte å se filmen på Ullensaker kino på Jessheim fordi det er nærmest, og helt ærlig kan vi forstå hvorfor prisen er lavere der enn for billettene på kinoen i for eksempel Lillestrøm. 

Bilde fra Filmweb.no

Det at dem velger å starte visning av flere filmer samtidig skaper mye køer. Og med en så liten kiosk som dem har, gikk køen fra selve kiosken og nesten helt ut til hovedinngangen på kulturhuset. Selv om vi var der ca ti min før døra på Kong Rakne (kinosalen) åpna, hadde vi aldri hatt nubbesjans til å rekke filmen om vi hadde gått i kioskkøen. Dermed ble det til at vi gikk inn uten noe snacks eller drikke. 

Da vi endelig kom inn og satt oss gikk det ikke lange tida før ryggen begynte å si fra, for å si det sånn; det var bedre komfort på bygdekinoen på Radøy for 20 år siden. Vi fikk en følelse av å sitte på økonomiklasse på et fly fra krigen, og det var ikke akkurat god plass til beina. Vi skal være glad vi satt bakerst og kunne se nedover på lerretet, for vi hadde nemlig ingen annen mulighet enn å sitte med hode bøyd ned. 

Lyden var så som så, kanskje fordi vi nettopp satt bakerst. Den hadde sikkert vært bedre midt i salen, noe som er ganske dumt med tanke på at det ikke er mulig å få plassert alle der. Og lyden kunne ha vært noe høyere, ble av og til overdøvet av ivrig godtespising av dem som faktisk rakk kiosken. Noen kom jo dinglende inn lenge etter at filmen hadde starta, og det forstyrrer veldig. Kanskje stenge døra når filmen starter?

Så til filmen da, vi hadde jo hørt mye om denne og sett reklame for den. Sist vi var på kino så vi Bølgen og var meget fornøyd, det er klart vi hadde bygd opp noen forventninger. Men første tre kvarter av filmen bød på en rekke langtekkelige og treige scener, det var flere ganger vi vurderte å bare forlate kinosalen. Doc hadde vondt i hode, så eg satt og håpa at han ville dra. Vi pinte oss gjennom dette, og plutselig, som lyn fra klar himmel, begynte det å skje noe. 

Bilde fra Filmweb.no 

Det ble faktisk spennende. Både handlingen og grafikken ble så realistisk at eg ble fysisk uvel, satt med klump i magen flere ganger. Mye av det kan vi takke Kristoffer Joner og Edith Haagenrud-Sande for, de er begge skuespillere i verdensklasse. Nesten hele handlingen foregår i ett bygg, selv om det på en måte forventes mer om resten av Oslo. Og det snakkes litt om skjelvet som var i 1904, men vi får liksom ikke noe info etter dette nylige skjelvet, altså hvor høyt det skulle ha slått på Richters skala og om ødeleggelsene. Det mangla liksom litt. 

Bilde fra ullensakerkino.no

Alt i alt gir vi filmen terningkast 4, og kinosalen får terningkast 2. Håper virkelig det skjer litt endringer der snart, ellers blir det ikke mange flere kinobesøk på oss. 

Instagram Doc og Dask

Facebook Doc og Dask

Snap:

13 thoughts on “Terningkast 2!

  1. Skal se den snart. Siden dere gir 4 for filmen er den nok bra nok 🙂 Ser den i Drammen og der er salen en 4 også 🙂

  2. Siden Tanya sa den var litt kjedelig så drøyer jeg til den kommer på DVD. Sitter bedre i sofaen hjemme🙂

  3. Burde prøve THX-salen på Årnes. Gode seter, mer enn nok plass til beina, konge lyd og liten kø i kiosken.
    Hva gjelder filmen er jeg enig i at forventningene etter Bølgen ble for høye….

  4. Har akkurat sett Bølgen. Skjelvet får nok vente litt. Dagene blir sene, all fritid går med til øving av årets Festningsspill på kongsvinger festning. Må være skjerpet når jeg skal spille mot selveste Nils Ole Oftebro. Så skjelvet får vente til etter 23,september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top