17. mai på forskudd

Det ble seint på meg i går, etter Eurovision ble eg sittende å leite etter nytt strikkeprosjekt. Har så mye garn igjen etter knestrømpene mine, så nå ser det ut til å bli matchende pannebånd. Siden det ble riktig så seint sov eg litt vel lenge i dag, men var til gjengjeld ordentlig uthvilt da eg sto opp. Et egg til frokost, etterfulgt av litt medisin, og deretter en dusj, så var eg klar til å erobre verden. Formen fortsetter å stige!

Godt fornøyd med resultatet, og gleder meg til å spise den!

Det første eg måtte erobre var kjøkkenet, for eg begynte nemlig på en fancy dessert i går. Det finnes ikke vanskelig, men er en heftig utfordring for tålmodigheten min. Eg dreiv og lagde en 17. mai-dessert som sikkert mest er ment for å imponere. Lag på lag med gelé og panna cotta i glass, så det blir Norgesflagget.

Kunne vært gjort av en proff dette!

Først rød gelé, så må den stivne. Deretter panna cotta. Den må ikke være for varm, man må røre mens den kjøler seg ellers stivner den før man får den i glasset. Så et lag blå gelé, siden den ikke var blå nok, måtte eg jukse med konditorfarge. Dette etterfulgt av et lag til med panna cotta, og mer rød gelé på toppen. Kan ikke flytte for mye på glassene underveis, for skvulping gjør lagene ujevne, og alle lag må stivne før neste, samt alt må kjøles ned før man fyller på. Skjønner du tålmodigheten min holdt på å bryte sammen?

Tips til enkel og god 17. mai mat

Etter prosjekt gelé ble det middagstid, og da lagde eg disse kanapeene vi hadde planlagt til 17. mai. Ble riktig så flott vil eg påstå, selv om det bare var fire slag. En med pølse, ketsjup, sennep og brød, en med tomat, agurk og feta, en med spekeskinke, babybell og honningmelon, og siste var tortillalefse med snøfrisk, ørret, egg og dill. Kjapt å smelle i hop, steike godt, og ser flott ut som festmåltid.

Utover kvelden har eg slappa av med litt strikking igjen. Eller, «slappe av» er vel løgn, eg finner jo ingen oppskrift med lignende tråd. Etter litt kjapp hoderegning prøver eg meg bare frem, så får eg litt hjernetrim underveis. Det blir uansett litt miks av glattstrikk og perlestrikk, om det vil passe rundt skallen min gjenstår å se. Litt spenning i hverdagen er ikke feil vettu.

 

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

4 thoughts on “17. mai på forskudd

  1. Håper dere har en fantastisk tur. Hørte i dag om en tidligere kollega som også kiter Grønnland på langs. Hennes navn er Kjersti Aas og hun jobber nå i YARA. Ha en fantastisk tur videre og så håper jeg dere får en fin 17. mai.

    Emma

    1. Hei! Kan det tenkes at du har svart på feil blogg? Vi er ikke på tur, og ikke kiter vi heller. Sikkert kult det da 😅 Uansett en fin 17. mai til deg også 🤠🇳🇴

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top