Billig, enkel og god plukkfisk!

Her en dag kom eg helt ut av det blå på en rett fra svunnen tid, en rett eg mener å huske at det var fattern som ofte stod for. Sikkert fordi det var stauking involvert. Vanligvis blir denne retten lagd av rester, helt genialt for å unngå matsvinn. Vel vel, det finnes mange forskjellige varianter, og googler du det vil du sannsynligvis ende opp med å måtte lage saus også. Det trengs ikke her, denne oppskrifta er billig, enkel og god, og du kan til og med lure både grønnsaker og fisk i barn og vrange menn. 

Rakk ikke ta bilde før vi hadde spist opp, så godt var det!

For 2-4 porsjoner trenger du:
Ca 5 cm purreløk
1 sjalottløk
1 gulrot
6-8 poteter
400 g torsk i blokk / eller lettsalta torsk
Ca 50 g margarin
Noen dæsjer melk

Skrell poteter og gulrot, finhakk løk og skjær purre i skiver. Ha alt i samme kjele og kok som du vanligvis koker poteter. Til torsken koker du opp vann med ei god klype salt. Når det koker har du i fisken, den skal bare trekke i ca 10-12 min, så ikke la det koke opp igjen.

Når du siler av potetene kan det være greit å bruke dørslag for å beholde løk og purreløk. Ha i litt og litt margarin mens du stauker (moser), og litt melk underveis til konsistensen ligner litt tjukk potetstappe. Til slutt siler du av fisken (om ikke det er gjort alt), deler den i bittesmå biter, og blander inn i mosen. Smak til med salt og pepper før du serverer med flatbrød. Tips; det er godt med litt karri på også!

 

Snap/Insta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top