Mat

Noe måtte gjøres nå!

Husker dere at eg for en stund siden skulle begynne igjen å trene? Det har i alle fall eg glemt, helt til nå. Arbeidsbuksa som i fjor var for stor, har nå begynt å stramme. Sykling og pole fitness skulle jo bli min hverdag, men det gikk visst skeis. Med den magen eg har tør eg ikke sykle lenger enn til naboen før eg må på do, og stanga i overetasjen klarer knapt nok å bære meg. 

Dette sammen med alt for mye fett og bacon i alle matretter, og potetgull hver dag, har nå fått meg til å reagere. Har jo blitt avhengig av snacks på kveldene, og til og med blitt sponsa av Maarud potetgull (les om det HER). Så noe må gjøres. I dag har eg laga en litt annen type snacks, men det var like crispy og smakfullt som hvilket som helst annen snacks.

Grønt og dip á la Dask

Gulrøtter

Søtpaprika

Agurk

Blomkål

Eple

Creme Fresh

Dipmix

Blomkål deles forsiktig så den ikke smuldrer opp, og resten deles i staver på ca 4-5 cm. Altså noe alle burde få til. 

Dipen eg har valgt er ikke å få på vanlig butikk lenger, det er mange år siden denne gikk ut. Det er noe så enkelt som purreløksuppe i pulverform, denne kjøpes på steder som selger til storkjøkken. Ei og ei halv spiseskje er grei mengde til en boks Creme Fresh, og blandes som vanlig dip. Moderen lagde av og til sånn dip når eg var liten, så noen barndomsminner følger selvsagt med her.

Og det som er veldig greit med denne purreløksuppa er faktisk kaloriinnholdet, mens det er ca 330 kalorier pr 100 gram vanlig dipmix, er det bare 34 kalorier pr 100 gram purreløksuppe! 

På denne måten kan eg nå klare å spise mer frukt og grønt, samtidig som eg spiser mindre fett og dritt. Og det beste? Doc likte det også!

 

 

Category: Mat

12 thoughts on “Noe måtte gjøres nå!

  1. Tror jeg snart må følge deg på dette punktet. Har ikke lagt ann til sommerkroppen i år, for å si det sånn! Men ligger godt ann til vinterkroppen! 😀

  2. #bikerpus: Hehe eg har ikke akkurat vært aktiv i sommer, har blitt noe stillesitting i campingstol… Men dette var faktisk knallgodt 😉

  3. Dette skal jeg fikse til samboeren min kommer til helga! Må legge om litt vaner jeg og 😂. For mye potetgull og altfor STORE porsjoner til middag!
    Ha en ellers så fin kveld 👍

  4. Det er godt med slik snacks ja 🙂 Selv liker jeg veldig godt kålrabi og hvitløksdipp.
    Jeg lager dette alt for sjelden, så takk for at du minnet meg på dette. En fin måte å også å få barn til å spise mer grønnsaker 🙂

  5. Kim: Vel, et par ting kan endres på, litt sånn forsiktig. Viktig å ikke skremme meg selv 😉 Så ja, eg hadde dressing på salaten :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top