Kjøttpudding a la Dask!

Middagen i dag ble hjemmelagd kjøttpudding, hvilket eg sto for. Har du ei sånn HER gjør jo den hele jobben, eneste kjedelige er å måtte vaske den etterpå, for eg er lat. Puddingen er passe fast, litt saftig, og veldig god! Du trenger

500 g kjøttdeig
0,5 dl melk
1 ss mel
1 ts potetmel
1 ss olje
1 egg
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
0,5 ts dijonsennep
0,5 ts rosmarin
Salt og pepper, og ellers krydder du liker

Ordentlig god søndagsmiddag!

Rasp løken smått og finhakk hvitløken, og ha alle ingredienser i en blender. Eg kjørte den i ca 10-15 min på middels styrke for å få en fin masse. Vil du ha det grovere setter du ned styrken eller kjører det litt kortere. Bare pass på at det blander seg godt.

Fordel deigen i en smurt brødform. Leieboeren vi hadde tidligere lærte meg det geniale trikset å «tørke av» smørpakken med papir for så å gni det i formen, lettvint og lite går til spille.

Dette steikes på 180 grader i ca 35-40 min, men følg litt med, ikke alle ovner er like dårlig som vår! Etter steiking er det litt kraft i formen, det er godt i brun saus til, og ellers poteter og det du liker av grønnsaker til!

 

Snap/Insta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top