Tror kanskje eg har delt denne før, men den er så god at den kan deles igjen. «Hamburger helper» var en populær rett i sørstatene på 60-70 tallet da det var vanskelig å få tak i kjøtt, og det var dyrt pga manko. I USA får man kjøp den ferdig, man må bare tilsette vann og kjøttdeig. For oss som ikke bor i USA finnes det heldigvis oppskrifter, en enkel variant får du her, tilsvarer ca fire porsjoner.
Ingredienser
1 pk kjøttdeig
2 ss ketsjup
1 ts Dijonsennep
1 ts chilisaus
1 ts hvitløkspulver eller 2 fedd hvitløk
1 ts urtesalt
1/2 ts vanlig salt
1/2 ts pepper
3 dl ukokt makaroni
5 dl ferdigblandet buljong
2,5 dl rømme
Ca 200 g revet cheddarost
Eg gjorde alt i jerngryta for å gjøre det enkelt. Du finner ei ganske god og billig gryte HER. Brun først kjøttdeigen og hell av overflødig fett, ellers blir konsistensen feil. Skru ned varmen og ha i alt krydderet, ketsjup, sennep, chilisaus, makaroni og buljong. Bland det godt og la det putre i 15 min, til makaronien er ferdig kokt. Da tar du panna av plata og rører inn rømmen, når den er blanda helt inn setter du panna tilbake på varmen og rører inn osten til den er smelta. Voila – server gjerne med noe brødmat!