Mat

Gikk vilt for seg i dag!

Etter at Doc gjorde det meste for meg i går måtte eg i dag trå til og bidra litt igjen. Det ble en helt grei feiring egentlig, formen kom seg så pass at eg fikk i meg et glass vin uten videre utfordring. Men eg stoppa ikke der nei, eg fortsatte å kjøre på med chips og sjokolade. Kanskje det var akkurat det eg trengte.

Doc var ivrig i dag også. Fint vær ute, så han spratt opp og ut for å kløyve ved. Ikke det at vi har det travelt, men han kunne ikke la vårsola gå til spille. Eg derimot, ble stående inne med helt andre ting. Denne helga har vi lånt kjøttkverna til svigermor. Som nevnt sist helg ble det jo en del kapp siden vi ikke er eksperter på partering, dette hadde vi fryst ned, og tok det ut igjen i går. Da var det bare å ta på meg et sånt HER og starte! 

Ca så mye gleda eg meg til å smake på villsvinburger!

Det var dette med voksenpoeng da, eg har aldri brukt ei kjøttkvern før, og skjønte ikke hvordan eg skulle starte den. Doc som hadde fått instrukser fra sin mor, kunne stolt vise meg dette, og dermed satte vi i gang. Kjørte på med saftige stykker, men det tok ikke lange tida før vi kvelte hele kverna. Nei, dette gikk ikke som planlagt.

Hellstrøm ville nok brukt ferskere krydder, men det får da være måte på voksenpoeng her!

Doc gikk ut igjen med klar beskjed om å ringe svigermor om eg ikke fikk det til. Sta som eg er prøvde eg meg frem med litt mindre stykker, hvilket funka utmerket. Underveis ringte eg hjem til eldste søstera mi for noen tips og inspirasjon, for hun har mye mer erfaring med både viltkjøtt og kjøttkvern enn undertegnede.

Luksusmat for fine ganer!

Kjøttdeigen delte eg i tre batcher. Hadde ett egg, en spiseskje potetmel, finhakka purreløk, en desj melk, salt og pepper i hver. En batch ble kjøttkaker, og de to andre ble burgere med forskjellig krydder. Da snakker vi selvsagt rosmarin, timian og ripsgelé, men ikke så mye at det overgår smaken på kjøttet. Middagen i dag ble derfor steike enkel, villsvinburgere på polarbrød med bittelitt salat. Du hendelse hvor velsmakende dette var for både gane, smaksløker og mage!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top