Kjære Bent Høie og Espen Nakstad

Nå er eg utålmodig, frustrert og forvirra!

Dere har valgt å prioritere opp vaksinering i noen få kommuner hvor smittetrykket har vært høyt. Men slik eg har forstått det etter å ha fulgt hver pressekonferanse slavisk i ett år nå, så varierer smitten kontinuerlig. Hvordan planlegger dere å omprioritere hver uke ut fra hvor det er størst trykk? Er det i hele tatt mulig?

Med undrende skråblikk følger eg nøye med.

Lørenskog er en av kommunene som prioriteres opp i vaksinekøen, fordi det er mange koronapasienter på Ahus. Er alle pasienter og ansatte på Ahus bosatt i Lørenskog? Hvis ikke, hvorfor er da hele kommunen prioritert?

Ta for eksempel hovedinnfartsåra for importsmitte, Ullensaker kommune med Gardermoen. Samme prinsipp, med høyt smittetrykk og mange ansatte. Vil ikke det gå ut på det samme? Hvorfor ikke prioritere opp den kommunen?

Vi har hatt de strengeste lokale tiltakene i landet siden sensommeren, nettopp på grunn av Gardermoen. Og det faktum at vi har stigende smitte med 19 nye fra i går burde også veie opp. Likevel ligger Ullensaker kommune på 338. plass på antall satte doser i følge VG’s statistikk. Og i følge samme statistikk kan eg, som er i risikogruppa med både hjertearytmi og immunhemmende medisiner for crohns, forvente første dose i mai.

Screenshot fra VG’s statistikk på når vi kan forvente vaksine.

Nå får vi stadig høre om utsatte og halverte forsendelser, prioriteringene endres. Så kjære Bent og Espen, hvilken risikoanalyse har dere gjort siden dere nå sier vi kan reise utenlands alt i mai? Da vil alle eldre være ferdigvaksinerte, mens vi andre i risikogruppa som er arbeidsfør og skatter til staten, fortsatt er i risikosonen.

Samtidig holder vi på å miste alt av kultur, og utelivsbransjen er i ferd med å bli helt borte. Hvorfor åpne grenser i stedet for å åpne mer innad? Beklager, men eg tror ikke eg er den eneste som sliter med å forstå alt dette her.

 

Del gjerne om du også sliter med å forstå dette.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2 thoughts on “Kjære Bent Høie og Espen Nakstad

  1. Så enig med deg, men jeg syns alt dette her har vært helt bak mål. Åpne, lukke, åpne, lukke. Smittekurven som går opp og ned som en Berg og dalbane. Så mye som er gjort feil helt fra starten. Jeg skjønner virkelig ikke hva de tenker her og helt ærlig tror jeg ikke de vet det selv heller.

    1. Nei nå begynner eg å tvile selv her. Kommer uansett til å følge det som blir satt, men vi må kunne sette spørsmålstegn til hva de driver med 😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top