Eg har trossa min kjøkkenfrykt og bakt i dag. Du vet eg kjeder meg når eg begynner å bake!
Muffinsene eg lagde er såre enkelt å få til, selv EG klarte det jo. Ikke mange ingrediensene, og ikke mye jobb, ergo perfekt som litt rask snacks. Dessuten gjør DENNE jobben hakket enklere.
Deig:
150 g margarin
3 dl sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
3 skrelte epler skjært i båter
Sukker og kanel
Kan være lurt å la smøret stå litt i romtemp før du starter, for det skal røres med sukkeret til det blir hvitt. Deretter kakker du i ett og ett egg i røra, og til slutt mel og bakepulver. Rør det sammen til det ligner en mellomting av deig og røre.
Her kan du velge om du vil fordele deigen ca halvfullt i muffinsformer, dytte eplebåter halvveis nedi, og strør sukker og kanel over. Disse steikes da på 175 grader i 20-30 min. Eller om du vil ha røra i en kakeform hvor du danderer epler, sukker og kanel over, da steikes den i 45-60 min på 175 grader.
Uansett om du velger kake eller muffins, så er det ingen som gråter på nesa av å få det servert sammen med ei kule vaniljeis og krem!
(Og beklager reklamen som legger seg midt i oppskrifta, er ikke eg som legger den inn.)