Den virkelige miljøtrusselen!

Dette miljøhysteriet har virkelig tatt helt av. Tror jeg snakker for veldig mange når jeg ber alle om å stoppe opp og puste litt. Slik som media, enkelte politikere og noen forskere driver på nå, er det ikke rart at barn og unge gråter seg i søvn. Eg (og alle andre) forstår at det er visse ting vi kan forbedre oss på, men å drive å flytte problemer, skylde på hverandre og skrike om krise, det er unødvendig. Ja for Oslo kommune driter i klima så lenge problemet er utenfor bygrensa. De bare flytter eksosen utenfor byen, så er den «helt borte».

Det vi alle kan være enig i er denne bruk og kast mentaliteten. Tar du en rask titt på blogg.no eller Instagram vil du fort se mange influencere som er veldig opptatt av miljø, men når de samme spyr ut rabattkoder på billige klær flere ganger om dagen, eller flyr åtte ganger i mnd, da gidder ikke eg ta de seriøst. Men du kan jo spørre deg selv, trenger du egentlig ny jakke, eller er den fra i fjor fortsatt hel og brukbar? Trenger du nye sko akkurat nå? Trenger du 26 bukser i skapet? Trenger du virkelig siste mote hver mnd for å kunne leve? Nei. Ikke kjøp ting du ikke trenger. Eventuelt kan du sjekke om du finner noe brukt på nettet.

Her ser du et prakteksemplar på gjenbruk. Både badetøy og stoler er fra 70 tallet, og funker helt fint enda. Fra venstre; meg og leieboeren

Så har vi den plasten da. Det er flere «øyer» i havet av plast, til sammen på størrelsen av 9 ganger Frankrike. Ja du leste riktig, ni ganger størrelsen til Frankrike med plast! Det er fare for levende liv i havet, som igjen kan gå ut over hele jordens økosystem. Vi vet at enkelte land bruker sjø og elver til å lempe søppel i, kanskje disse miljøavgiftene våre kunne gått til opplæring av avfallshåndtering i disse landene, i stedet for å flytte problemene rundt innad i eget land? Det du selv kan gjøre er å kaste eget søppel andre steder enn i naturen, plukke søppel om du ser det i naturen, og unngå overforbruk av engangsplast.

Og så har vi dette med mat da. Nå er ikke eg noen ekspert, men hvor mange bønner eller linser fra Sør-Amerika må vi spise for å dekke behovet for et stykke biff fra naboen? Hvordan er det reelle regnskapet der? Eg prøver bevist å spise mest mulig kortreist, og eg prøver så langt det lar seg gjøre å ikke kaste mat. I Norge kastes nemlig to tredjedeler av all mat, tenk så mye vi kunne spart miljøet om vi faktisk spiste hele kua. Satt på spissen er ett av tre dyr helt bortkasta, helt forgjeves. Kjøper du norskprodusert mat, bruker opp igjen restene, og unngår å kaste noe, da sparer du inn hele 1/3 av miljøutslippene som kommer av mat.

All denne praten om miljøet, alle tiltakene som nå er satt i gang, og ikke minst hysteriet, det meste er veldig overdrevet, samtidig som det aller største problemet i verden overhode ikke er nevnt ett eneste sted. Folkeveksten. Jordas befolkning øker DAGLIG med ca 220 000 mennesker. Da eg gikk på skolen var vi ca 5 milliarder mennesker, nå er vi rundt 8 milliarder. Der har du det virkelige problemet. Vi må slutte å formere oss som kaniner, ellers blir det meget trangt om 50-100 år. Dette er noe som går ekstremt ut over forbruk, utslipp, og avfall, så eg tror ikke på en eneste forsker som ikke nevner disse tallene. 

Om du er enig må du gjerne dele!

4 thoughts on “Den virkelige miljøtrusselen!

  1. Hjertens enig, du e god å få det sakt
    Takk. Fint bilde av søstrene. Er det bare dere to i søskenflokken? Har alltid savnet søsken

  2. Helt enig!
    Jeg har aldri hatt behov for å få barn. Har alltid ment det er overbefolkning som er problemet og ikke dyra eller andre faktorer 😅👍🏻
    Shopper også svært lite klær. Passer ennå etter 1 fødsel i kjoler som jeg brukte for 15 år siden 🤭

    1. Da er du jo heldig, men det skal nevnes at eg har klær som er eldre enn meg, som mamma og pappa brukte før eg var påtenkt 😅 Har klær så lenge det er passelig og helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top