10 gode grunner til å bo på bygda

Her om dagen så eg at Andrea Sveinsdottir la ut et innlegg med 10 grunner til å bo i Oslo, og hun skal legge ut et lignende om Kristiansand for å sammenligne byene. Slike innlegg er jo alltid moro, så dette inspirerte meg til å skrive om 10 grunner til å bo på bygda, for der er det nemlig mange fordeler også. 

Jungeltelegrafen. Selv om bygdedyret vet at du har sluppet en fjert før du selv kjenner lukta, bor de for langt unna til å selv kjenne noe. Altså folk snakker, men du slipper å se folk hele tida. Man kan sole seg i egen hage uten å bli stirra på, og det er ingen som ser inn til oss.

Restauranter, hvem trenger det? Selv om man må kjøre på butikken for å få tak i mat og diverse, kan man ha så mange kjøkkenmuligheter man bare vil. Hvem trenger takeaway når man har sju griller, egen røyker, støpejernskomfyr, gasskjøkken og potetbaker i tillegg til kjøkken hjemme? 

Man har ikke alt tilgjengelig, men man har muligheter. Kino eller kultur er ikke nødvendig, vi har nemlig skau, bål og venner rundt hvert hjørne. Vi har nok av aktiviteter å velge mellom også. Sommeren er det redneck OL, og på vinteren er det så klart herjing i snøen. Epleslang er også en artig aktivitet, selv i voksen alder.

Internett dekker det vi ikke rekker. Nå kan man få tak i hva som helst på nettet, så hvorfor gå rundt og stresse i butikker når alt kan gjøres fra sofaen? Bloggen administreres også fra sofaen. 

Man kan kjøre over alt. Vel, med rette bilen kan man i alle fall det. Det er mindre bomstasjoner på bygda, stort sett gratis parkering over alt, og de fleste hjem har en hobbymekaniker/handyman som fikser det meste. Du slipper å tenke på om du rekker tog eller buss, for det er sannelig ikke alle steder på bygda som har slikt.

Alle kjenner alle. Her er man på fornavn med både lensmann, tannlege og lege. Ingen er bedre enn noen andre selv om yrke og inntekt er varierende.

Natur. Bikkja får føle gress mellom potene hver dag helt til han får snø i stedet, og turmulighetene har ingen ende. Like utenfor døra har vi skog, utmark, turstier om sommeren, skiløyper om vinteren, og mye plass å boltre oss på. 

Rikt dyreliv. Rundt huset her ser vi jo mye hjort, rådyr og elg, men vi har også sett ulv, grevling og hare + mange andre flotte dyr. Nå er det jo klart at man må passe seg litt for noen av disse dyra, men heller ulv enn skyskraper som nærmeste nabo. 

Studietilbudene er kanskje ikke de beste. Men på bygda lærer man helt andre ting, her lærer man faktisk hvor maten kommer fra, ja man kan til og med lære å jakte selv. Man lærer mer om daglig gjenbruk, og man blir gjerne mer oppfinnsom i stedet for å bare kaste ting for å kjøpe nytt. Altså mer miljøvennlig uten å ta helt av.

Pub/uteliv. Noe av det beste med å bo på bygda er at i stedet for å bruke flere tusen på å gå ut på byn, har vi plass til å ha både små og store fester i hagen. Hver sommer har vi også vår årlige hagefest med ca 300 gjester og innsamling kreftsyke barn, sist kunne vi overrekke hele 40 000 kr til Superselma. Her har vi flere store artister, egen camping, salgsmartna, loddsalg og mange andre aktiviteter. Om du vil kjøpe billett til dette kan du ta en titt HER.

Ja bygda er altså helt gull, og skulle du mene denne bygdebloggen er interessant, morsom, engasjerende, eller noe annet positivt, ja da kan du nominere/stemme på oss på Vixen award (prisutdeling for bloggere). Siste sjanse for å stemme er i dag, og hvor kult hadde det ikke vært om to bygdetullinger danker ut de store bloggerne fra byen da?

Du kan stemme her (legg oss inn med docogdask.blogg.no eller vår Instagram @docogdask)

10 kommentarer

Siste innlegg